Tort cu Menta

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 350 gr faina
  • 3 oua
  • 100 ml iaurt
  • 300 gr zahar
  • 150 gr sirop menta
  • 80 gr fulgi de cocos
  • 80 ml ulei
  • zahar vanilat
  • un plic praf de copt
  • Ingrediente crema 1:
  • 200 gr ciocolata
  • 3 linguri ulei
  • Ingrediente crema 2:
  • 400 gr mascarpone
  • 160 gr zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de menta
  • colorat verde (eu am combinat galben cu albastru)
  • 400 ml frisca lichida
  • 12 gr gelatina
  • 150 ml apa +3 lingurite sirop de menta pentru gelatina
  • Ingrediente sirop:
  • sirop de menta (se pune dupa gust)
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Ouale se amesteca cu zaharul pana ce se dizolva zaharul. Dupa aceea se adauga iaurtul, fulgii de cocos, siropul de menta, uleiul, zaharul vanilat si praful de copt amestecat cu faina. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.

Se pune in cuptorul preincalzit pana ce trece testul scobitoarei. Dupa ce este gata se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

Mod preparare sirop:
Apa se amesteca cu siropul de menta.

Prima data se va prepara crema a doua, deoarece prima crema va trebui pusa calda.

Mod preparare a doua crema:
Frisca se amesteca bine cu mixerul pana ce se intareste.

Se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, dupa care se adauga esenta si colorantul. Gelatina se hidrateaza in apa amestecata cu siropul de menta, dupa care se pune pe baie de aburi pana ce se formeaza o spuma usoara, dupa care se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca putin si se pune treptat peste mascarpone. Dupa ce s-a incorporat gelatina se adauga frisca batuta tare.

Mod preparare prima crema:
Ciocolata se rupe bucatele si se amesteca cu uleiul, dupa care se topeste pe foc.

O cratita se umezeste putin cu apa rece, dupa care se tapeteaza cu celofan sau punga. Blatul se taie in 3 parti egale. Prima parte se pune in oala tapetata, se insiropeaza, dupa care se pune crema nr 1 peste care se adauga jumatate din crema a doua, se adauga cel de al doilea blat care se insiropeaza la randul lui, pesteacesta se pune din nou ciocolata topia si restul de crema. Peste crema se pune cel de al treilea blat si se insiropeaza.
Tortul se pune la rece aproximativ 3 ore sau se lasa de seara pana dimineata la frigider, dupa care intoarce oala invers pe un platou. Se scoate cu grija tortul si se orneaza dupa gustul fiecaruia.

Se potioneaza in portii potrivite.

Pofta buna!!!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.