Tort cu frisca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • BLATUL
  • oua 6 buc
  • zahar 120 g
  • faina 180 g
  • CREMA
  • frisca 900 g
  • gelatina 50 g
  • zahar 200 g
  • oua 2 buc
  • lapte 200 ml
  • cacao 50 g
  • gem 50 g
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • coaja rasa de lamaie 30 g
  • SIROPUL
  • zahar tos 200 g
  • coaja rasa de lamaie 20 g
  • DECORUL
  • frisca 800 g

Mod de preparare

Blatul :

Galbenusurile se amesteca cu 60 g de zahar, pana ce se obtine o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma, se adauga restul de 60 g de zahar, se amesteca cele doua compozitii, se adauga faina, amestecandu-se usor, se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie si se coc la cuptor la un foc potrivit. Se despica blatul in trei felii si se insiropeaza.

Crema :

Se pune la fiert laptele cu 200 g zahar si ouale si se amesteca, pana ce da in fiert, se ia vasul de pe foc, se adauga gelatina inmuiata in prealabil si se amesteca in continuare pana la omogenizarea completa a compozitiei. Se imparte compozitia in trei parti, in trei vase, se adauga la fiecare treime cate 300 g de frisca batuta si se omogenizeaza. In primul vas se pun 50 g de cacao, in al doilea vas se pun 50 g de gem, iar in al treilea vas se pune zahar vanilat si coaja de lamaie rasa. Se amesteca bine fiecare compozitie in parte.

Siropul :

Siropul este preparat din 200 ml de apa, 200 g zahar tos si 20 g coaja de lamaie.

Se umple tortul cu cele trei creme si se lasa in frigider timp de 30 min., apoi se decoreaza cu 800 g de frisca ce se spriteaza cu un cornet sau un pos.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Cannelloni cu carne si cascaval

Cannelloni cu carne si cascaval
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.