Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • sare
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani faina
  • esente de rom si vanilie
  • cacao
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 ml ulei
  • Crema de vanilie:
  • 700 ml lapte
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie
  • Crema de ciocolata alba:
  • 300ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • Pentru insiporopat: cafea preparata si indulcita, dupa preferinte Pentru ornat: frisca (alba si cu cacao) si ciocolata toffifee

Mod de preparare

Blatul si crema de ciocolata este bine sa le facem cu o zi inainte.
Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem bine cu un praf de sare, punem si zaharul, mixam pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul pana le incorporam bine si pe acestea.
Bicarbonatul il stingem cu putin otet sau cu zeama de lamaie si impreuna cu faina si cacaoa turnam treptat in compozitie pana la omogenizare.
Punem si romul cu vanilia, in functie de cat de aromat va place si la sfarsit adaugam si uleiul, mai mixam putin si gata.
Turnam compozitia intr-o tava cu inel detasabil si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru cca 40 minute sau facem testul cu scobitoarea.
Pentru crema de ciocolata alba:
Frisca lichida si bucatile de ciocolata le punem la foc mic pana de topesc, apoi dam deoparte sa se raceasca si o bagam la frigider pentru 5-6 ore sau pana a doua zi.
Crema de vanilie:
Intr-o oala punem faina, zaharul, cateva linguri de lapte si vanilia. Restul de lapte il punem la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot turnam laptele in oala cu ingredientele dinainte si amestecam cu un tel pana ce crema se ingroasa. O lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.
Mixam crema de ciocolata pana obtinem o spuma, iar peste crema de vanilie adaugam 3-4 linguri de crema de ciocolata si o amestecam usor.
Pentru ansamblare: Blatul in taiem in 3, iar pe un platou punem o foaie de blat pe care o insiropam cu cafea, peste punem jumatate din crema de vanilie, alta foaie de blat, o insiporam si pe aceasta, punem si restul de crema de vanilie, ultima foaie de blat insiporam si peste turnam crema de ciocolata alba.
Ornam tortul cu frica si ciocolata dupa preferintele fiecaruia.

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Evantai din carne de porc cu legume

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, incerc diverse prajituri printre care si aceasta. Ceva asemanator mai facusem, dar am zis sa...

Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Culinar.RO

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca
Gustos.RO

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa

Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa