Tort cu Crema de Portocale si Glazura de Ciocolata (de Post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita bicarbonat (bicarbonat de sodiu)
  • 1 lingurita amoniu (bicarbonat de amoniu)
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei
  • faina cat cuprinde (aproximativ 250 gr )
  • un plic zahar vanilat
  • Ingrediente crema:
  • 2 linguri faina
  • 300 ml suc necarbogazos cu pulpa de portocala
  • 100 gr margarina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Ingrediente glazura:
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • Ingrediente decor:
  • cateva fructe, eu am folosit boabe de struguri din compot

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Margarina se freaca spuma cu zaharul. Se adauga amoniacul si bicarbonatul stinse cu o lingura zeama de lamaie, dupa care se adauga uleiul si zaharul vanilat. Treptat se adauga faina, atat cat sa se formeze un aluat potrivit de tare, pentru a forma foi.

Aluatul se imparte in 3, dupa care se intind pe rand foile pe dosul unei cratite presarate cu faina. Acestea se coc timp de aproximativ 15 minute la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit.

Cand sunt gata acestea se lasa la racit.

In timp ce se coc foile se face crema.

Mod preparare crema:
Faina se dizolva in sucul de portocale, dupa care se fierbe la baie –marie pana ce se ingroase. Cand este gata se lasa la racit.

Margarina se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza treptat crema de suc de portocale. Se omogenizeaza dupa care se lasa la rece pana ce foile sunt gata.
Se asambleaza tortul: foaie, crema, foaie, crema si ultima data foaie. La inceput foile vor fi mai tari, dar pana a doua zi acestea se vor inmoia, chiar se vor umfla putin!!!

Mod preparare glazura:
Zaharul se amesteca cu apa si cacaua, dupa care se pun la fiert la foc mic. Cand aceste ingrediente incep sa se omogenizeze se adauga uleiul. Se mai lasa putin pe foc, dupa care se pune glazura calda peste peste tort. Uleiul trebuie sa se incorporeze bine in compozitie!!!

Puteti finisa glazura pe marginile tortului sau o puteti lasa pur si simplu sa curga. Acesta se poate orna cu fructe dupa preferinta fiecaruia. Eu am ornat cu boabe de struguri din compot.
Tortul se da la rece de seara pana a doua zi, de preferabil este ca tortul sa fie facut cu aproximativ o zi inainte. Acesta se potioneaza felii potrivite.

Pofta buna!!!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu verzisoare de Bruxelles

  In mai putin de jumatate de ora ai pus pe masa o ciorbita de post si gustoasa si aratoasa . Eum-am folosit de legumele...

Ciorba cu verzisoare de Bruxelles
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.