Tort cu Crema de Mascarpone

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat :
  • - 4 linguri cacao amara
  • - 180 ml apa clocotita
  • - 6 oua
  • - 300 g zahar
  • - 120 ml ulei de porumb sau floarea soarelui
  • - 280 g faina
  • - 1 praf de copt
  • Crema:
  • - 600 g mascarpone
  • - 600 ml frisca lichida
  • - 1 zahar vanilat
  • - 150 g zahar pudra
  • Decor dupa preferinta

Mod de preparare

Este un tort minunat preferatul nostru si se poate decora dupa placere: wink:
Ornament capsuni dupa placere, ciocolata alba si neagra dupa placere
Preparare blat:
Se amesteca cacaoa cu apa clocotita sa nu aibe cocoloase si se lasa la racit.
Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar si se dau deoparte.
Galbenusurile se bat cu un pic de sare si 150 g zahar pana devin spumoase si se topeste zaharul dupa care se adauga uleiul ca la maioneza, compozitia de cacao care intre timp sa racit si faina amestecata cu praful de copt batand bine cu mixerul sa nu fie cocoloase.
La urma se adauga albusurile spuma amestecand usor de sus in jos pana se incorporeaza complet.
Se pune in forma se 28 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la 180 g pentru 40 min. Cel mai sigur testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit complet si se taie in trei parti.
Preparare crema:
Se bate bine frisca si se da deoparte.
Mascarponele se bate cu zaharul pudra pana devine cremaos cu mixerul.
Dupa care se adauga zaharul vanilat si frisca batuta.
Daca va place un blat foarte insiropat se poate face un sirop din apa si zahar dar dupa parerea mea acest blat nu are nevoie de sirop pentru ca e umed si super pufos.
Se umple tortul cu crema avand grija sa pastram un pic de crema pentru imbracat tortul.
Cand este gata se da la rece.
Se decororeaza.
Capsunile se dau prin ciocolata topita si se pun pe hartie de copt sa se intareasca ciocolata.
Cand s-a intarit se topeste si ciocolata alba si se pot orna capsunile dupa placere.
Eu am pus ciocolata topita in posh si am ornat tortul lasand sa cada ciocolata intai cu cioclìolata neagara si dupa cu alba.
Am pus capsunile deasupra daca va plac se pot pune si de jur imprejur.
Eu am pus cakepops facuti din pandispan sfaramat amestecat cu crema de mascarpone si dati prin ciocolata.
Este un tort minunat de vazut si gustat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu burata, mozzarella si rosii

 O salata foarte potrivita pentru o cina usoara. Mai ales ca duminica la amiaza am servit mancare mai consistenta....

Salata cu burata, mozzarella si rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj