Preparare blat:
Galbenusurile se freaca spuma cu 5 linguri de zahar. Adaugam treptat uleiul (ca la moioneza), apoi apa clocotita. Batem spuma albusurile cu restul de zahar.
Turnam albusurile peste galbenusuri si amestecam cu o lingura de lemn (sau spatula), de jos in sus. Omogenizam bine apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine. Intr-o forma de tort sau tava ,punem hartie de copt sau ungem cu ulei si tapetam cu faina,si turnam aluatul. Dam la cuptor la foc potrivit pentru 40min.
Crema: Se face conform instructiunilor de pe plic. Se mai poat face si dintr-o budinca de ciocolata amestecata cu margarina (sau unt). Se mai poate adauga si alune, nuci macinate.
Glazura: Si glazura se face tot conform instructiunilor de pe plic. Se mai poate face si din ciocolata topita sau cacao+apa+zahar+unt fierte pe foc.
Blatul racit de taie in 2-3 buc. (eu l-am taiat in 2). Se insiropeaza prima parte de blat se pune toata crema apoi celalalt blat. Se glazureaza apoi se orneaza dupa preferinte.
Cu painicile Laugenbrot pofta mi-a facut draga mea prietena Timea, dar reteta apartine Laurei Adamache. Multumesc frumos,...
Painici LaugenbrotEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj