Tort cu crema de branza si jeleu de ananas

Portii
12
Timp pregatire
415 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 conserve (ananas bucăţi şi fructe tropicale)
  • 400 gr brânză
  • 400 gr turtă dulce
  • 200 gr unt
  • 2 plicuri gelatină
  • 1 plic foi gelatină
  • 100 gr zahăr pudră
  • 250 ml smântână pentru frişcă

Mod de preparare

Blat:
Pentru început pregatim forma cu peretii detasabili, pe care o tapetam cu unt si hârtie de copt .
Punem plicul de gelatina la înmuiat cu 100 ml apa rece.
Sfărâmăm turta dulce (fie la robot, fie o punem într-o pungă şi o batem cu făcăleţul).
Topim untul şi îl turnăm peste turta dulce sfărâmată. Amestecăm.
Punem turta dulce pe fundul tavii si o tasăm într-un strat uniform, cu ajutorul unul pahar. Dam tava la rece.

Crema/umplutura:
Scurgem ananasul bucati din conserva şi punem bucatile deoparte.
Amestecam sucul cu zaharul şi punem totul la foc până când compozitia se îngroasa, ca o budinca.
Luăm vasul de pe foc şi lăsăm sa se racoreasca putin, apoi punem gelatina si amestecam Lasam jeleul sa se raceasca la temperatura camerei.
Adaugam crema de branza peste jeleu si amestecam bine pâna avem o compozitie cremoasa.
Mixăm smântâna şi o adăugăm peste crema de brânză.
Adaugam bucatile de ananas si turnam umplutura peste blatul de turtă dulce, nivelam şi dam la rece 3-4 ore.

Jeleu:
Punem foile de gelatină la înmuiat, în apă rece.
Pentru jeleul de deasupra tortului scurgem conserva de fructe tropicale.
Fructele le aşezăm peste crema de brânză, iar sucul îl încălzim până dă in clocot.
Luăm vasul de pe foc si-l amestecam cu foile de gelatina.
Amestecam pâna când gelatina este topita. Lasam jeleul sa se racoreasca putin, apoi il turnam peste tortul decorat cu fructe tropicale.
Dam la rece cel putin 4 ore, de preferinta peste noapte, inainte de a-l felia.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.