Tort Cu Ciocolata Si Visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blatul este facut din:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 2 lg ulei
  • 2 lg amidon
  • 2 lg apa
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 1 plic praf budinca cu gust de ciocolata
  • 1 ligura amidon
  • 300 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g branza vaci
  • 600 g visine (eu am pus visine inghetate-pe care le-am lasat la dezghetat la teml camerei iar apoi la scurs bine)

Mod de preparare

Se amesteca amidonul cu praful de budinca si se dizolva in 3 linguri de lapte. Restul de lapte se incalzeste intr-o craticioara impreuna cu zaharul. Se adauga budinca si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu frisca batuta spuma, branza amestecata cu sucul de portocale si visinele curatate de samburi.

Eu am facut portie dubla la crema.

Glazura: 4 cioco primola amarui, frisca lichida, 2 linguri alexandrion coniac, 100 ml lapte. Cantitatile nu le stu exact ca eu fac consistenta glazurii dupa ochi.

Topesc 3 minute ciocolata cu lapte la micro, apoi amestec repede ca la maioneza, adaug treptat frisca si coniacul

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de zmeura (fara samburi)

Gem de zmeura (fara samburi)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj