Tort Cu Ciocolata Si Visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blatul este facut din:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 2 lg ulei
  • 2 lg amidon
  • 2 lg apa
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 1 plic praf budinca cu gust de ciocolata
  • 1 ligura amidon
  • 300 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g branza vaci
  • 600 g visine (eu am pus visine inghetate-pe care le-am lasat la dezghetat la teml camerei iar apoi la scurs bine)

Mod de preparare

Se amesteca amidonul cu praful de budinca si se dizolva in 3 linguri de lapte. Restul de lapte se incalzeste intr-o craticioara impreuna cu zaharul. Se adauga budinca si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu frisca batuta spuma, branza amestecata cu sucul de portocale si visinele curatate de samburi.

Eu am facut portie dubla la crema.

Glazura: 4 cioco primola amarui, frisca lichida, 2 linguri alexandrion coniac, 100 ml lapte. Cantitatile nu le stu exact ca eu fac consistenta glazurii dupa ochi.

Topesc 3 minute ciocolata cu lapte la micro, apoi amestec repede ca la maioneza, adaug treptat frisca si coniacul

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...