Tort Cu Branza De Vaci La Rece

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr branza de vaci
  • 200 gr zahar praf
  • 100 gr rama (unt )
  • 300 gr biscuiti
  • 1 pachet praf de gelatina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 5 linguri zeama de compot de fructe
  • 3-4 kiwi
  • 2 portocale
  • frisca
  • 1 plic glazura cu gust de caramel
  • frisca

Mod de preparare

Branza se freaca 200 gr zahar praf si 100 gr rama. Gelatina se inmoaie in 500 ml apa rece timp de 10 minute, apoi se incalzeste pe baie de aburi pana la aproximativ 60 grade si apoi se lasa sa raceasca treptat. Se adauga la compozitia de branza 250 ml de gelatina racita si se amesteca bine.

Intr-o cana se amesteca 1 lingura de zeama de lamaie si 5 linguri de zeama de fructe si cu acest sirop se stropesc biscuitii.
Portocalele se desfac, kiwi se taie felii. Intr-o forma rotunda tapetata cu folie de aluminiu punem un rand de biscuiti pe care se pune un strat de branza apoi iar biscuiti, iar branza si deasupra punem fructele. Peste fructe punem din nou un strat de branza si acoperim cu biscuiti. Dam totul la rece ptr. 2 ore ( eu am lasat la rece de pe o zi pe alta ).

Dupa cele 2 ore de stat la rece scoatem tortul din forma pe o farfurie si il ornam cu glazura de caramel (in cazul meu ) sau cu frisca. Se da la rece cat sa se intareasca glazura si se poate servi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Am vazut aceasta reteta acum mult timp, pregatita de Vladut de la neatza si tare mult mi-a placut! Acum avand mere aromate de...

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj