Tort cu Blat si Creme de Ciocolata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat de ciocolata:
  • -4 albusuri
  • -20 g cacao
  • -100 g zahar praf (60+40)
  • -60 g migdale pudra sau nuca macinata
  • -1 varf sare
  • Mousse de ciocolata alba:
  • -125 ml smantana lichida dulce pentru frisca
  • -250 g ciocolata alba, rasa
  • -1 1/2 foaie gelatina
  • -300 ml frisca neindulcita
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • -125 ml smantana lichida dulce pentru frisca
  • -160 g ciocolata cu lapte, rasa
  • -1 1/2 foaie gelatina
  • -100 g frisca batuta
  • Mousse de ciocolata amaruie:
  • -125 ml smantana lichida dulce pentru frisca
  • -200 g ciocolata amaruie, rasa
  • -1 foaie gelatina
  • -110 g frisca batuta

Mod de preparare

Blat de ciocolata:
Intr-un bol, amestecati migdalele cu 60 g zahar pudra si cacaua.

Separat, bateti albusele spuma tare, cu un varf de sare si 40 g zahar pudra. Adaugati intai 1/3 din cantitatea de albusuri la amestecul cu migdale, omogenizati usor, apoi restul de albusuri, amestecand cu grija de jos in sus, sa nu se lase compozitia.

Turnati intr-o forma rotunda de tort, cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul bine incins la 200 grade, pentru circa 15 min sau pana ce este copt si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit, in forma.

Pentru mousse de ciocolata:
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece. Bateti bine frisca.

Incalziti la bain-marie ciocolata rasa cu smantana lichida dulce, amestecand continuu, pana se topeste in intregime ciocolata, apoi dati deoparte si lasati sa se racoresca putin.

Stoarceti foaia de gelatina inmuiata, adaugati-o in compozitia cu ciocolata doar calduta, omogenizati bine, apoi inglobati frisca batuta.

Procedati identic pentru fiecare fel de mousse de ciocolata.

Asamblare:
Puneti o folie de plastic in tava cu pereti detasabili, imbracand fundul si peretii formei, apoi asezati blatul racit. Turnati peste el mousse-ul de ciocolata alba si dati la frigider pana se intareste (cel mai putin 1 ora).

Puneti mousse-ul de ciocolata cu lapte, dati la frigider pana se intareste, apoi pe cel de ciocolata amaruie. Lasati la frigider cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Indepartati folia. Decorati dupa plac si inspiratie.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pandispan cu caise

Reteta este luata de la scumpa mea Ruxy >:D

Pandispan cu caise
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj