Tort cu Blat de Cafea si Crema de Coniac

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blatul cu cafea:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar tos
  • 2 linguri cafea solubila
  • 3 linguri cu varf faina
  • 2 linguri cu varf amidon alimentar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 varf de cutit de sare
  • Pentru crema de coniac:
  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar tos
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 100 ml coniac
  • 1 plic gelatina (10 grame)
  • 5 linguri apa rece
  • 200 ml frisca
  • Zmeura congelata
  • Pentru sirop:
  • 100 ml apa
  • 5 linguri zahar tos
  • 4 linguri cafea solubila

Mod de preparare

Pregatim blatul astfel:
* batem albusurile cu sarea apoi adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea.
* amestecam galbenusurile cu cafeaua solubila apoi le adaugam treptat in bezea.
* amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt.

Cernem in aluatul cu oua si amestecam usor pana se incorporeaza.
Coacem in tava imbracata cu hartie de copt aprox 40 de minute la foc mic.
Scoatem blatul din tava in care l-am copt, indepartam hartia si il lasam sa se raceasca pe un gratar, cateva ore - mai bine pana a 2- zi.

Pregatim crema astfel:
* intr-o ceasca punem gelatina impreuna cu apa.
Cat timp se hidrateaza, pregatim crema astfel:
* amestecam albusurile cu zaharul, sucul de lamaie si coniacul.
Punem amestecul pe baie de aburi.

Amestecam cu telul cateva minute ca sa se gateasca albusurile si sa nu se faca cocoloase.
Luam vasul cu crema de pe aburi si adaugam gelatina hidratata.
Amestecam tot cu telul pana se incorporeaza bine gelatina.
Punem la frigider 2-3 ore sa se raceasca si sa devina solida.

Batem frisca cu mixerul.
Tot cu mixerul amestecam crema de coniac cu frisca batuta.
Amestecam ingredientele pentru sirop si le amestecam pe foc pana se dizolva zaharul. Lasam sa se raceasca.

Asamblam tortul:
Taiem blatul in 3-4 felii pe orizontala si le insiropam.
Punem o parte din crema apoi zmeura si tot asa pana terminam foile de blat
Punem constructia obtinuta la frigider peste noapte, ca sa se raceasca bine.

Il putem imbraca tot cu aceiasi crema (in cazul acesta facem mai multa crema), cu pasta de zahar (ca in cazul meu), frisca batuta.
Decoram dupa inspiratie.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vitel

 O ciorba clasica romaneasca, plina de legume care este pe placul tuturor .!!!!   ,,Meniu copii""

Ciorba taraneasca de vitel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj