Se bat galbenusurile cu 300g zahar, faina si zaharul vanilat, albusurile se bat spuma cu 300g zahar si se amesteca cu galbenusurile. Intr-o oala se pune la fiert laptele, iar cand acesta fierbe se toarna crema peste el si se lasa la foc mic amestecandu-se incontinuu.
Intr-o cana se dizolva gelatina in 100ml apa calduta si se toarna peste crema fierbinte.
Bananele se curata si se taie felii subtiri. Intr-o tava mai inalta se pune folie si se toarna jumatate de compozitie dupa care se aseaza feliile de banane si se toarna si cealalta jumatate de compozitie. Se baga la frigider si se lasa pana se intareste (cateva ore). Se scoate de la frigider si se rastoarna pe un platou.
Jumatate din crema se poate amesteca cu cacao ca sa fie mai colorat tortul.
Am facut aceasta placinta pentru mama mea care tine tot postul si merita ceva bun. Este foarte aromata si delicioasa!
Placinta cu mere si dulceata de gutui, de postEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj