Tort cu Banane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 7 oua
  • - 600g zahar
  • - 3 linguri faina
  • - 30g gelatina
  • - 1/2 l lapte
  • - 100ml apa
  • - 4 pliculete zahar vanilat
  • 7 banane (dupa preferinta
  • pot fii mai multe sau mai putine)

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu 300g zahar, faina si zaharul vanilat, albusurile se bat spuma cu 300g zahar si se amesteca cu galbenusurile. Intr-o oala se pune la fiert laptele, iar cand acesta fierbe se toarna crema peste el si se lasa la foc mic amestecandu-se incontinuu.

Intr-o cana se dizolva gelatina in 100ml apa calduta si se toarna peste crema fierbinte.

Bananele se curata si se taie felii subtiri. Intr-o tava mai inalta se pune folie si se toarna jumatate de compozitie dupa care se aseaza feliile de banane si se toarna si cealalta jumatate de compozitie. Se baga la frigider si se lasa pana se intareste (cateva ore). Se scoate de la frigider si se rastoarna pe un platou.
Jumatate din crema se poate amesteca cu cacao ca sa fie mai colorat tortul.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.