Tort cu avocado, mai sanatos, cu spuma aromata de pere si fistic

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 bucăți avocado copt
  • 1 lămâie
  • 5 ouă
  • 250 ml sirop de agave
  • 140 de ml ulei de măsline extravirgin
  • 150 grame făină integrală de grâu
  • 150 de grame făină de orez
  • 50 de grame amidon
  • 18 grame praf de copt
  • Pentru spuma de pere:
  • 4 pere mai ferme
  • 3 foi de gelatina
  • 200 de ml smantana pentru frișcă
  • 1 lingura zahăr pudră
  • Sirop de zahăr gata preparat , cca. 300 de ml.
  • Esența de vanilie
  • Fistic
  • Fulgi de ciocolată
  • O steluță de anason
  • Câteva semințe de cardamon

Mod de preparare

Această rețetă de blat e una spaniolă( sau poate chiar mexicană), m-a atras la ea faptul că e mai sănătoasă, prin prisma ingredientelor folosite, decât cea a unui blat de tort obișnuit.
Am ales să o înnobilez cu o spumă de pere, că tot suntem în sezonul lor, rețetă proprie, cu fistic și ciocolată, rezultatul fiind unul delicios!
Începem cu prepararea blatului pentru care spălăm lamaia, îi razuim coaja, apoi stoarcem sucul rezultat.
Decojim avocado, pulpa o amestecăm cu sucul de lămâie și o pasam sub forma unui piure fin.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Separam ouăle, albusurile de gălbenușuri.
Albusurile le batem spumă tare.
Gălbenușurile le mixam cu siropul de agave, uleiul de măsline, piureul de avocado, coaja de lămâie rasă.
Amestecăm cele două tipuri de făină cu amidon și praf de copt, le adăugăm în compoziția de gălbenuș.
Ultima dată încorporam încet albusurile.
Punem compoziția rezultată într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm, o coacem 45 de minute.
O lăsăm să se răcească.

Pentru spumă, curatam perele, le tocam cuburi și le fierbem 10-15 minute în puțin sirop care contine părți egale de apă și zahăr, cu puțină esența de vanilie , restul condimentelor. Le strecuram, dăm deoparte condimentele și le pasam pentru a obtine un piure pe care îl dăm prin sită , să fie mai fin.
Cantarim piureul rezultat, pentru că avem nevoie de 300 de grame.
Îl reincalzim ușor și adăugăm foile de gelatina stoarse , în prealabil hidratate în puțină apă 5 minute .
Separat mixam smantana pentru frișcă cu zahăr pudră, o adăugăm în piureul răcit.
Lăsăm spuma să se întărească puțin și ornam blatul cu aceasta, ajutandu-ne de un șpriț cu vârf rotund, presaram fistic tocat și fulgi de ciocolată.
Acest tort merită încercat! E sănătos și gustos, având textura moale a unui chec!
Poftă bună!


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post

Am facut aceasta placinta pentru mama mea care tine tot postul si merita ceva bun. Este foarte aromata si delicioasa!

Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj