Tort Ciudat - cu Crema de Smantana si Struguri

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • 175 gr unt
  • 175 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 150 -175 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1,5 linguri cacao
  • crema 1:
  • 250 gr nuca macinata
  • 250 gr smantana
  • 1 foaie de gelatina
  • 100 gr gem/jeleu/fructe uscate 100 gr zahar
  • crema 2:
  • 250 gr smantana
  • 250 gr nuca de cocos
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 foaie de gelatina
  • 3 linguri cacao
  • Struguri
  • sirop de zahar

Mod de preparare

O sa va surprind cu un tort - ma stiti - cu greu ma apuc eu de torturi (accent pe u si nu pe o ...) Dar m-am gandit sa va felicit pentru anisorii petrecuti in eter - meritati un tort aniversar si, nefiind prezenta la data respectiva, cu atat mai mult!!!

a iesit cam ciudat tortul meu - am avut mai mult inspiratie decat maiestrie asa ca am improvizat chestii, fara prea multa grija la cantitati. Acum, la redare, ma simt pusa la colt - improvizez a doua oara, scriind din memorie. Ca reteta propriuzisa nu am ...

Pentru decor: nuca prajita si toacata grob, nuca de cocos, ciocolata amaruie rasa, boabe de strugure

Asadar, blatul se face foarte usor, clasic: frecati untul pana la inspumare, adaugati zaharul, mai frecati nitel si strecurati pe rand cele trei oua, picurati esenta de vanilie. Cand zaharul este de tot topit si ouale incorporate perfect adaugati faina cernuta in prealabil si amestestecata cu praful de copt.

Impartiti aluatul in doua si adaugati intr-una din parti, cacao cernuta. Ungeti cu unt o forma cu pereti detasabili si turnati cele doua compozitii. Plimbati-va cu varful unui cutit prin aluat ca sa obtineti forme marmorate.

Dati la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.

crema 1 - amestecati smantana cu nuca macinata si fructele sau gemul preferat. Dizolvati gelatina in sirop de zahar si adaugati-o la smantana. Lasati-o la racit.

crema 2 - amestecati cantitati egale de smantana si nuca de cocos, zaharul pudra si gelatina dizolvata. Raciti.
Scoateti blatul din forma, lasati-l sa se raceasca la temperatura bucatariei si apoi taiati-l in trei felii egale; insiropati (eu am folosit smeurata indoita cu apa, haha) si incepeti a le umple cu prima crema. Puneti deasupra fiecarui strat de crema, boabe de strugure.

Daca nu aveti timp sau rabdare sa se raceasca suficient crema, puteti sa va ajutati de un un carton pus in jurul blatului - chiar si pentru a avea un tort perfect aliniat, si dupa fiecare strat de crema puneti la rece inainte de a adauga urmatoarea felie de blat si crema aferenta. Eu asa am facut. Puneti intreaga alcatuire in frigider peste noapte.

A doua zi scoateti tortul si-l imbracati in crema a doua, nivelati si ornati cum va taie capul. Cum m-a taiat pe mine capul? Uite asa:
[Paranteza mare! n-o sa va vina sa credeti - exact in ziua cand m-am hotarat eu sa va fac un tort aniversar, tumna strecurasem smeurata si am tras-o la sticlute. Atata m-am tot invartit in jurul strecuratoarei cu boabele de smeura ramase, cand pe dreapta cand pe stanga, pana cand ... am pus in crema tortului o parte din ele - alcoolizate bineee, hehe - pe langa nuca deci ... a iesit un tort pentru adulti, trebuia sa ma gandesc ... abia de-am reusit sa-l dovedim cu vecini cu tot, pfuuiii ... Dar fu atat de bun la gust incat am pus la congelator restul de smeura pentru un viitor stralucit - unele chestii se descopera din intamplare ... Inchid paranteza. ]

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj