Tort Aniversar RC - 10 Ani (Tort cu crema de cacao, crema de ciocolata neagra si ciocolata alba)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 280 g faina
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 120 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • Crema de cacao:
  • 200 g unt
  • 150g zahar
  • 50 g cacao neagra
  • 125 ml apa
  • 4 galbenusuri
  • esenta de rom
  • Crema de ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Sirop:
  • 8 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • esenta de rom

Mod de preparare

Blat:

Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, esenta de rom, praful de copt stins si la urma compozitia de cacao.

Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula, si la urma incorporam faina. Turnam compozitia intr-o tava de 20-22cm diametrul (in cazul meu tava dreptunghiulara) si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 min. Facem testul cu scobitoarea.

Crema de cacao:

Peste cacao si cu zahar se toarna apa, apoi se pune la fiert la foc mic pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Galbenusurile se bat cu mixerul si se toarna peste crema de cacao, amestecand continuu, si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se lasa la racit. Untul il mixam pana devine pufos, apoi adaugam compozitia de galbenusuri racita. La sfarsit adaugam esenta de rom.

Crema de ciocolata neagra:

Frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. o dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam cateva ore la frigider, de preferat peste noapte. Mixam crema pana se omogenizeaza apoi adaugam mascarpone si zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema ferma.

La fel procedam si cu crema de ciocolata alba.

Sirop: Punem pe foc zaharul pana se caramelizeaza, apoi stingem cu apa si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Lasam la racit, apoi adaugam esenta de rom.

Ansamblare: Taiem blatul in trei parti, insiropam fiecare parte, punem crema de ciocolata alba si pe cealalta parte crema de ciocolata neagra. Tortul il imbracam in crema de cacao si ornam dupa preferinta.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.