Tort Aniversar Copii cu Blat de Cacao si Crema Mascarpone

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat:
  • - 6 oua
  • - 4 linguri cacao
  • - 180 ml apa clocotita
  • - 300 g zahar
  • - 120 ml ulei
  • - 280 g faina
  • - 1 praf de copt
  • crema :
  • - 750 ml frisca lichida
  • - 750 g mascarpone
  • - 200 g zahar pudra
  • - zahar vanilat sau esenta vanilie
  • decor :
  • - 4 cutii togo
  • - 1 punga m&ms
  • - 1 imagine decor dupa preferinta

Mod de preparare

Preparare:
Mentionez avem nevoie de doua balaturi de aceeasi dimensiune eu am facut in tava de tort de 28 cm.
Prepararea blatului:
Se fierbe apa si se adauga peste cacao amestecand cu telul bine sa nu faca cocoloase si se lasa la racit.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar si se dau deoparte. Galbenusurile se bat si ele pana se albesc cu 150 g zahar dupa care se adauga uleiul treptat ca la maioneza si cacaoa care intre timp s-a racit putin amestecand bine cu mixerul dupa care adaugam faina cu praful de copt cernute se bat bine sa nu ramana cocoloase.
Adaugati albusurile batute amestecand cu o lingura sau spatula se jos in sus pana se incorporeaza bine.
Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, forma de 28 cm, cuptorul la 180 grade pentu 40 min pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.
Cand e gata se lasa un pic la racit in tava si dupa se pune pe un gratar la racit, si ne apucam sa facem al doilea blat identic ca primul.
De preferat este sa lasam blaturile la racit de pe o zi pe alta.
Cand sunt reci unul il taiem in trei parti si din celalalt decupam urechile si le taiem si pe acestea in trei parti egale. Restul de blat care ne ramane eu il congelez si fac cakepops.
Prepararea cremei:
Se bate frica bine si se da deoparte. Mascarponele se bate si el cu zaharul pudra si vanilia.
Se amesteca usor cele doua compozitii.
Asamblarea tortului:
Se aseaza pe un platou o bucata de blat si se pune un strat de crema uniform eu prefer sa folosesc posul si sa fac o spirala peste blat, se pune o alta foaie de blat si tot asa pana am asamblat tortul.
Dupa care se pozitioneaza urechile si se procedeaza la fel cu crema. La urma se imbraca tot tortul in crema ramasa si ne pregatim de decorat.
Eu am folosit togo de jur imprejur am fixat imaginea si dupa cu m&m am decorat restul tortului.
Se da la frigider cel putin o seara.
Mentionez ca blatul nu are nevoie de sirop este umed si perfect eu il folosesc la toate torturile de ciocolata.


Acest tort l-am facut de ziua baietelului anul trecut!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas unguresc

Gulasul unguresc este un preparat atat de bun, incat nu are cum sa nu iti placa.   

Gulas unguresc
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj