Tort Aniversar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina alba
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • pt creme:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 1 plic crema de vanilie
  • frisca Hulala
  • fulgi de ciocolata
  • pt sirop:
  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se face blatul de pandispan cu o zi inainte. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un varf de cutit de sare pana spuma sta teapana. Adaugam treptat cate o lingura de zahar mixand intre timp, la final se pune zaharul vanilat.

Adaugam galbenusurile treptat si mixam pe viteza mica. Adaugam treptat cate o lingura de faina pe care o incorporam in compozitie cu ajutorul lingurei de lemn amestecand de jos in sus si dinspre centru spre exterior foarte usor. Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul si se niveleaza usor fara a apasa. Punem tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 25-30 de min. Cand este gata se stinge cuptorul si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii a doua zi.

Se pregatesc cremele conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pregateste un sirop din apa, zahar si esenta de vanilie.

Blatul se taie in doua se insiropeaza apoi pe prima foaie se pune crema de vanilie, fulgii de ciocolata si pe a doua foaie crema de ciocolata. Se bate frisca si se orneaza tortul cu frisca.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa