Tort

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 10 oua
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui (optional)
  • 1 cana de zahar (250 g)
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta de rom/vanilie/migdale (ce preferati)
  • coaja de lamaie/portocala (optional)
  • cacao (optional)
  • faina cat cuprinde (aproximativ 2 cani, ca la blatul de pandişpan-chec)
  • Siropul:
  • 5 linguri de zahar
  • 500 ml apa si o sticluta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 2 plicuri crema de vanilie/cacao (ce doriti, eu am folosit vanilie)
  • lapte (conform instructiunilor de pe pachet)
  • Pentru decor:
  • 2 pliculete de spuma de frisca
  • cacao (pentru frisca maronie)
  • zeama de sfecla (pentru frisca roza)
  • ciocolata de menaj (pentru frunze)
  • bomboane boni-bon
  • bomboane decorative
  • pasta de lapte praf (urmatoarea reteta, ptr floricele)

Mod de preparare

Preparare blat: se separa albusurile de galbenusuri (de preferabil ar fi sa aveti oua de tara, ii da blatului o culoare usor galbuie, insa aveti grija sa spargeti ouale separat pentru a nu fi stricate), albusurile se bat bine (cu telul sau cu mixerul) pana devin ca o bezea, apoi se adauga treptat 3/4 din cantitatea zahar şi se bate pana se topesc particulele de zahar.

Separat se bat galbenusurile cu restul de zahar, aromele, coaja de portocala/lamaie, zaharul vanilat si cele 4 linguri de ulei optional ptr pufosenia aluatului. Apoi se adauga crema de galbenusuri rezultata peste bezeaua de albusuri continund sa mixam.

Dupa incorporarea cremei de albusuri si cremei de galbenusuri adaugam treptat, in ploaie faina (in care adaugam praful de copt) si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos. Cand aluatul este unul dens dar totusi fluid tapetam o tava inalta cu ulei şi presaram umpic de faina si adaugam compozitia rezultata dand la cuptor pentru 20-25 de minute. Cand blatul trece testul scobitorii oprim focul si lasam sa se raceasca treptat (lasam usa cuptorului putin deschisa).

Crema se face conform instructiunilor de pe pachet. Optional puteti adauga in ea nuca maruntita sau alune, stafide, nuca de cocos etc. Taiem blatul in 3, il insiropam bine si adaugam crema preferata.

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Evantai din carne de porc cu legume

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de ciuperci cu ardei copt

O mâncărică tare apreciată în CasaZmeilor, deși culmea e fără proteine din carne, doar din vegetale....

Tocanita de ciuperci cu ardei copt
Culinar.RO

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca
Gustos.RO

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa

Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa