Tort 2000

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 180 g ciocolata fondenta
  • 90 g unt
  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 plic praf de copt (16 g)
  • 100 g Nutella
  • 200 g mascarpone
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se topeste ciocolata impreuna cu untul la foc mic. Se da la o parte si se pun zaharul si galbenusurile. Se zbat albusurile spuma. Se adauga la crema de ciocolata albusurile apoi faina amestecata cu praful de copt, mestecati usor de jos in sus.

Varsati compozitia intr-o tava (40-28cm) si o coaceti la 160° pentru 20-30 min (daca tava este rotunda se coace un pic mai mult, sa zicem pana trece testul scobitorii). Dupa ce blatul este copt si rece se taie in 2 si se umple cu crema obtinuta prin amestecarea nutelei cu mascarpone si se pune la frigider inainte de a o servi presarati deasupra zahar vanilat din abundenta.

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Cannelloni cu carne si cascaval

Cannelloni cu carne si cascaval
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.