Tort 2 in 1

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blaturi:
  • 16 oua
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente crema :
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri faina
  • 500 gr rama (cub)
  • 400 gr zahar
  • 2 plic vanilie
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 lingura praf cafea naturala
  • 2 linguri cacao
  • 20 ml esenta visine (sirop visine)

Mod de preparare

Preparare blaturi:
Piscot simplu:
Din 8 oua facem un piscot simplu. Adica, batem albusurile spuma, galbenusurile le frecam spuma cu 8 linguri de zahar le amestecam si adaugam cele 8 linguri de faina si 1/2 plic praf de copt. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor.

Piscot cu nuca:
Frecam spuma 8 galbenusuri cu 8 linguri zahar si il adaugam la cele 8 albusuri batute spuma. Adaugam apoi 4 linguri faina, 3 linguri nuca macinata, 1 lingurita cacao, 1 lingura pesmet si cealalta jumatate de praf de copt. Turnam compozitia in tava unsa si o dam la cuptor.

Preparare crema:

Intr-o craticioara punem cele 6 linguri de faina si 400 gr zahar. Adaugam treptat cei 400 ml lapte rece amestecand sa nu se firmeze cocoloase. Punem la fiert avand grija sa nu ni se prinda de fundul cratitei. Deci necesita sa fie amestecat mereu pana crema se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa pana raceste complet.

Cei 500 gr rama se mixeaza cu mixerul si se adauga la crema fiarta cand e racita. Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se imparte in doua cantitatea rezultata.

In jumate de crema punem 1 plic zahar vanilat, 1 fiola esenta rom si 20 ml sirop visine. Crema rezultata va avea o tenta rozalie.

In cealalta jumatate de crema punem 1 plic zahar vanilat, 1 fiola esenta rom, 1 lingura praf cafea naturala si 2 linguri cacao. Crema obtinuta va fi neagra.

Asamblare:

Dupa ce am copt piscoturile le lasam sa raceasca apoi pe lungime taiem ambele blaturi. Jumatatile de blat le taiem din nou dar de aceasta data pe latime le vom taia. Astfel vom obtine 8 bucati de piscoturi, 4 bucati albe, 4 bucati negre. Blaturile albe le vom unge cu crema neagra. Blaturile negre le ungem cu crema rozalie.

Incepem cu un blat alb uns cu crema neagra, la capatul ei asezam un blat negru uns cu crema rozalie in asa fel incat sa fie suprapus peste blatul alb cam 2-3 centrimetri si incepem sa rulam inspre noi blaturile.

Cum rulam la capatul dinspre noi va fi blatul alb asezam iar un blat negru la 2-3 cm peste acesta si continuam sa rulam apoi asezam blat alb, ..., si tot asa pana obtinem o sucitura ca un balot. Cand am terminat de rulat blaturile taiem balotul in jumate si astfel obtinem 2 tortulete.

Acoperim tortuletele cu glazura de ciocolata si ornam fiecare dupa imaginatia proprie.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj