Tiramisu reţetă originală cu Aroma de Cremovo

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 6 galbenusuri de ou
  • 250 gr zahar
  • 500 gr mascarpone
  • cacao cit este necesara
  • cafea concentrata cit este nescesara
  • Lichior de oua cu vin Marsala in cantitate egala cu cafeaua

Mod de preparare

Se face cafeaua si se lasa la racit.
Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si se adauga mascarpone amestecind bine ca sa se amestece perfect.

Intr-o tava de dimensiuni 18 cm * 28 cm * 6 cm asezam un strat de 15 piscoturi Savoiardi pe care le inmuiem rapid in cafeaua rece amestecata cu lichior.

Peste varsam jumatate din crema de zahr, galbenuse si mascarpone si apoi presaram cacao cu o sita /strecuratoare. Continuam cu restul de piscoturi inmuiate la fel ca si celelalte in cafea si lichior apoi restul de crema si din nou cacao.

Punem tava in frigider si lasam de pe o zi pe alta, servim rece.
La varianta Tiramisu reţetă originală inventata in anii '70 de catre Roberto (Loli) Linguanotto bucatar-cofetar la restaurantul " Alle Beccherie" din orasul italian Treviso, am adaugat Cremovo o bautura obtinuta din galbesu de ou, vin Marsala, alcool si zahar cine nu are poate sa puna numai Marsala.

In reteta inventata de Loli la inceputul anilor '70 nu exista frisca, smintina sau albusuri insa tot el la jumatatea anilor '70 in gelateria sa din Mestre (Venetia) incepe sa jongleze cu reteta originala si inlocuieste pe rind savoiarzii cu pandispan, Pandoro in varianta pentru sarbatorile de iarna, biscuiti si mascarpone cu ricotta, crema de patiserie, fisca batuta sau albuse batute spuma amestecate cu frisca.

In timp ce galbenusurile le inlocuieste cu faimosul Zabajone: lol: . Sui daca el a dat startul la modificari gopodinele si cofetarii au luat exemplu si fiecare pregateste reteta dupa gustul sau inlocuid sau adaugind cite ceva caci asa cum stim cu totii (doar suntem pe un forum al pasionatilor de arta culinara) Tiramisù (pe numele sau original in dialect Tiramesù) este cel mai cunoscut desert in toata lumea.

Eu nu puteam: wink: sa ramin mai prejos si deci am adaugat acest lichior de oua pregatit cu vin Marsala.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post

Am facut aceasta placinta pentru mama mea care tine tot postul si merita ceva bun. Este foarte aromata si delicioasa!

Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj