Tiramisu cu Mure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un pachet de piscoturi Savoiardi
  • un pachet de biscuiti Amaretti
  • 400-500 g mure
  • 150 g zahar
  • 500 g mascarpone
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Din 300 sau 400 g mure, 150 g zahar si un plic de zahar vanilat se face un gem mai lichid (nu se fierbe mult). Biscuiti amaretti se piseaza bine.

CREMA:
Se separa cele 5 oua, albusurile se bat spuma iar galbenusurile se amesteca bine cu 5 linguri de zahar pina devin albe apoi se adauga mascarpone, albusurile si un plic de zahar vanilat.

Intr-un vas de yena intindem un strat subtire de crema apoi asezam piscoturile pe care le ungem cu gem cald, se pun citeva mure se presara biscuiti amaretti si apoi se pune un strat bun de crema si straturile se repeta.

Pe ultimul strat de piscoturi se pune gem, mure crema se presara amaretti si se orneaza cu mure. se tine la frigider 3-5 ore.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.