Tiramisu cu Dovleac

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru o tava 2216 cm:
  • piscoturi savoiardi (cca 20 buc)
  • 250 gr mascarpone
  • 6 linguri de pulpa de dovleac coapta (sau rasa si calita in tigaie) cu zahar
  • cacao amara
  • cafea fara zahar
  • vin Marsala (daca nu aveti puneti ce va place voua, un lichior de cafea de exemplu)

Mod de preparare

* Dovleacul trebuie copt si apoi mixat sau trecut prin sita. Daca nu va place copt, il radeti si il caliti in tigaie si il indulciti cu zahar dupa gust. Trebuie sa rezulte uscat, nu trebuie sa lase deloc zeama. Eu l-am lasat la scurs intr-o strecuratoare fina ca sa fiu sigura.

Amestecam dovleacul cu brinza mascarpone (eu am amestecat cu lingura, dar puteti sa o faceti cu mixerul).

Inmuiem fiecare piscot in cafeaua in care am adaugat Marsala (gustati putin si adaugati cit va place), ca la Tiramisu reţetă originală. Asezam primul strat de piscoturi inmuiate in tava ca sa acoperim tot fundul acesteia.

Deasupra punem jumatate din cantitatea de crema de brinza si dovleac, presaram cu o strecuratoare cacao si continuam cu urmatorul strat de piscoturi inmuiate, crema de brinza si dovleac si terminam cu cacao.

Piscoturile nu se lasa la inmuiat in cafea, ci se inmoaie scurt si rapid.

Se lasa la frigider cel putin citeva ore (ideal ar fi o noapte).

Nota: Nu am folosit ciocolata care apare in prima poza, dar in loc de cacao puteti rade ciocolata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Frittata cu ciuperci si crenvusti

Fritatta este varianta italiana a omletei, se poate gati in diverse combinatii. Eu am pregatit-o cu ingredientele din...

Frittata cu ciuperci si crenvusti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj