Tiramisu reţetă originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • Sirop (cafea):
  • -6 lingurite cafea naturala sau ness
  • -6 cescute de apa
  • -6 linguri zahar
  • Compozitie:
  • -400 g piscoturi (2 pungi)
  • -4 oua
  • -500g smantana (sau iaurt mai gras care sa nu curga)
  • -2 plicuri frisca (lapte daca este frisca praf)
  • -7 linguri zahar
  • -1 plic gelatina
  • -cacao pt ornat (2 linguri)
  • -forma pentru tiramisu (tava de copt)

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Se prepara siropul (cafeaua) intr-o cratita si se lasa la racit.

Se separa albusul de galbenus.Albusurile se bat spuma (se poate adauga un praf de sare-se bat mai repede). Se prepara frisca si se amesteca cu albusul.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga gelatina topita. Apoi se incorporeaza smantana.

Cele doua compozitii se amesteca. Se iau piscoturile si se trec rapid prin cafeaua racita si se aseaza in tava intr-un strat.se adauga o jumatate din compozitie. Apoi inca un strat de piscoturi si cantitatea ramasa din compozitie.

Pe deasupra se pudreaza cu cacao si se pot adauga fructe (capsuni, kiwi, zmeura, etc.) si frisca pentru diferite ornamente. Se lasa la frigider cel putin 4 ore!

Se serveste rece!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

 "Culori de toamnă în bucate." Eu ador prăjiturile cu mere. De această dată am pregătit o...

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj