Tiramisu reţetă simplă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 linguri pline de cafea tare
  • 8 albusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • 500 g Mascarpone
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g piscoturi
  • cacao mai amara pentru ornat

Mod de preparare

Am ales o vaianta simpla a celebrei Tiramisu reţetă originală

Se pune la fiert 1 l de apa, se face o cafea cu cele 5 linguri de cafea, iar zahar se pune dupa gust. Cafeaua se lasa la racit. Albusurile se bat spuma cu putina sare si zaharul pudra. Se amesteca bine pana compozitia devine de consistenta unei bezele, dupa care se amesteca cu branza Mascarpone si frisca batuta.

Piscoturile se inmoaie in cafea si se intind pe un platou dreptunghiular, dupa primul strat de piscoturi se pune un strat de crema, iar un strat de piscoturi si ultimul strat de crema. La sfarsit peste prajitura se cerne cacao printr-o sita.

Ideal este ca prajitura sa stea la frigider o zi.
Din aceasta compozitie mie mi-a mai iesit o prajitura mica.
Pofta buna! ! !

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.