Tiramisu reţetă simplă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 linguri pline de cafea tare
  • 8 albusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • 500 g Mascarpone
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g piscoturi
  • cacao mai amara pentru ornat

Mod de preparare

Am ales o vaianta simpla a celebrei Tiramisu reţetă originală

Se pune la fiert 1 l de apa, se face o cafea cu cele 5 linguri de cafea, iar zahar se pune dupa gust. Cafeaua se lasa la racit. Albusurile se bat spuma cu putina sare si zaharul pudra. Se amesteca bine pana compozitia devine de consistenta unei bezele, dupa care se amesteca cu branza Mascarpone si frisca batuta.

Piscoturile se inmoaie in cafea si se intind pe un platou dreptunghiular, dupa primul strat de piscoturi se pune un strat de crema, iar un strat de piscoturi si ultimul strat de crema. La sfarsit peste prajitura se cerne cacao printr-o sita.

Ideal este ca prajitura sa stea la frigider o zi.
Din aceasta compozitie mie mi-a mai iesit o prajitura mica.
Pofta buna! ! !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa