Tiramisu reţetă cu ciocolată

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crema de ciocolata:
  • -3 linguri zahar pudra
  • -4 linguri cacao
  • -150 ml lapte condensat, indulcit sau lapte gras
  • -50 g unt moale
  • -75- 100 g ciocolata neagra (optional), daca este cazul
  • Crema mascarpone:
  • -4 galbenusuri
  • -80 g zahar pudra vanilat
  • -500 g mascarpone
  • Altele:
  • -300 ml cafea tare, rece
  • -100 ml lichior cappucino / ciocolata
  • -28 - 30 piscoturi cu cacao
  • -cacao si / sau ciocolata rasa / patratele, pentru decor

Mod de preparare

Am pornit de la Tiramisu reţetă originală si am ajuns la aceasta varianta delicioasa, cu multa ciocolata.

Crema de ciocolata:
Amestecati intr-un vas zaharul pudra cu cacao.

Turnati cate putin din laptele condensat / lapte gras si omogenizati bine cu un tel, avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Puneti vasul pe foc mediu si lasati pana ce crema devine vascoasa, amestecand mereu.

Dati deoparte si lasati sa se racoreasca putin, apoi inglobati untul spumat si ciocolata (optional), amestecand energic pana ce aceasta se topeste complet.

Lasati sa se raceasca complet, la temperatura camerei.

* Puneti ciocolata numai in cazul in care ati scapat mai mult lapte sau va place crema ceva mai tare.
* Crema de ciocolata obtinuta trebuie sa fie de consistenta mierii; dupa ce se lasa sa se raceasca complet, ea se va mai ingrosa.
* In mod normal piscoturile vor " trage" umezeala, iar crema va fi exact cat trebuie de tare / moale.

Crema mascarpone
Mixati galbenusurile cu zaharul pudra pana obtineti o crema spumoasa de culoare galben pal. Adaugati mascarpone si mixati in continuare pana obtineti o crema fina.

Combinati cele doua creme prin mixare pana obtineti o crema aerata (aproape ca un mousse de ciocolata). Dati la frigider pana la intrebuintare.

Amestecati cafeaua cu lichiorul.
Tapetati o tava (30 x 20 cm) cu folie alimentara, astfel incat aceasta sa depaseasca cu mult marginile tavii.

Inmuiati pe rand piscoturile in amestecul de cafea si lichior si aranjati-le intr-un strat, in tava, ca la Tiramisu reţetă originală.

* Nu insiropati prea tare piscoturile pentru ca prajitura sa fie mai ferma.

Puneti ½ din crema rece si nivelati.
Repetati operatiunea cu restul de piscoturi si crema, astfel ca veti avea in tava 2 straturi de piscoturi si 2 de crema (ultimul strat va fi de crema).
Inveliti tiramisu in folia alimentara si dati la frigider pentru cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.
Transferati din tava pe un platou.
Pudrati cu cacao si / sau ciocolata rasa.

Serviti feliata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

 "Culori de toamnă în bucate." Eu ador prăjiturile cu mere. De această dată am pregătit o...

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj