Tarta rustica Vis de vara

Portii
5
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blatul de tarta:
  • 140 de grame unt rece , tăiat cuburi
  • 225 de grame făină
  • 25 de grame mălai sau gris
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 ouă medii
  • Pentru umplutura:
  • 500 de grame fructe diverse, fără samburi, eu am folosit caise jumătăți și cireșe
  • 2 lingurițe amidon
  • 2 lingurițe zahăr brun sau dupa gust
  • semințele de la o pastaie de vanilie
  • 2 linguri gem de caise
  • flori de levantica uscate
  • Pentru toppingul de iaurt:
  • 150 de ml iaurt gras
  • 1 lingura miere
  • esența de vanilie
  • frunze de mentă de grădina

Mod de preparare

Aceasta minunata tarta am pregatit-o în weekend, așa cum fac mereu când îmi vizitez părinții. A fost pe placul tuturor, fiind ușoară, răcoroasă, nu prea dulce și puțin crocanta!
Pentru blat, amestecam untul cu cele două tipuri de făina, zahărul și un praf de sare, până ce obținem un pesmet fin.
Batem un ou și îl adăugam în compoziție.
Frământam manual aluatul rezultat, până se omogenizeaza, il păstrăm apoi la frigider 30 de minute.
Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru umplutura, amestecăm fructele cu restul ingredientelor.
Scoatem aluatul de la frigider, tapetam cu el manual, fiind un aluat sfaramicios, o formă pregătită cu hartie de copt , cu dimensiunea de 36 cm/13 cm, presaram deasupra puțin mălai, apoi așezăm fructele, ungem marginile tartei cu ou bătut și o coacem cca. 45 de minute.
Când e gata, o ungem cu puțin gem de caise, ușor încălzit, o ornam cu cremă de iaurt rezultată din ingredientele enunțate și cu frunze de mentă.
E un deliciu, merită încercat!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa