Tarta de post cu mere si caramel

Portii
8
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar cu faina
  • 1/2 pahar zahar+ 2 linguri
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 mere mari
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura suc de mere sau apa

Mod de preparare

Spalam si curatam un mar si-l dam prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il presaram cu scortisoara.
Adaugam zaharul, amestecam, punem apoi uleiul si amestecam din nou. Incepem sa adaugam cate putina faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
Punem la foc o craticioara cu mierea, cele doua linguri de zahar si lingura cu suc sau apa si aducem la punctul de fierbere. Zaharul trebuie sa se topeasca.
Turnam siropul intr-o tava de chec sau o forma rotunda mai mica, apoi asezam celelalte mere spalate, curatate si taiate feliute subtiri.
Aluatul se asaza peste mere si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 190 grade, unde se coace cam 40-45 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Lasam tarta sa se racoreasca, apoi o rasturnam pe un platou si presaram bucatele mici de miez de nuca.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...