Tarta cu Visine si Inimioare de Branza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina alba
  • 115 grame unt
  • 1 ou mare, batut usor
  • 75 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • putina sare
  • Pentru umplutura de visine:
  • 300 g visine
  • 150 ml suc visine
  • 100 g zahar
  • sucul de la o lamaie
  • 50 g amidon
  • Pentru branza:
  • 200 g branza vaci grasa
  • 100 g smantana
  • coaja de la o lamaie
  • 100 g zahar pudra

Mod de preparare

Faina se cerne si se amesteca cu sare. Intr-un vas, se freaca untul cu zaharul si se adauga oul batut, coaja de lamaie, zaharul vanilat. La sfasit se pune faina si se framanta putin pana rezulta un aluat. Se lasa 30 minute la frigider.

Cuptorul se incinge la 205 grade Celsius.

Se unge o forma de tarta cu ulei si o alta tava se tapeteaza cu hartie de copt. 1/3 din aluat se pastreaza, iar restul de 2/3 se aseaza in forma de tarta. Din aluatul ramas se modeleaza inimioare care se pun apoi in tava cu hartie.

In cuptor se lasa 5 minute la 205 grade, apoi se reduce temperatura la 180 pentru inca 15-17 minute.

Visinele se taie marunt si se pun la fiert impreuna cu sucul de visine din care se pastreaza 4 linguri. Intr-un vas se pune amidonul, zaharul si se amesteca bine cu sucul lamaii si sucul de visine. Cand visinele fierb de 5 minute se adauga amidonul dizolvat si se fierbe 2 minute.

Branza de vaci se pune in blender impreuna cu coaja rasa de lamaie, smantana si zaharul pudra. Cand aluatul copt s-a racit se pun visinele caldute. Peste visine se aseaza inimioarele de aluat si se umplu cu crema de branza.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu verzisoare de Bruxelles

  In mai putin de jumatate de ora ai pus pe masa o ciorbita de post si gustoasa si aratoasa . Eum-am folosit de legumele...

Ciorba cu verzisoare de Bruxelles
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.