Tarta Cu Ricotta (urda) Si Ciocolata

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 40 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 300 gr ricotta (urda)
  • 1 ou intreg
  • 1 albus batut spuma
  • 60 gr zahar
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura faina
  • ciocolata topita pentru ornat

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina, untul cubulete (deja scos din frigider din timp, asa incat sa fie destul de moale) oul si galbenusul un varf de sare. Se amesteca rapid cu mana, pana devine totul o coca destul de tare si compacta. La inceput aluatul este sfaramicios, continuati sa amestecati iar la sfarsit v-a deveni compact. Se pune o jumatate de ora in frigider.

Intre timp face umplutura. Punem intr-un castron urda, oul, zaharul, faina, zeama de lamaia si coaja rasa, amestecam cu mixerul bine, pana devine ca o crema. Scoatem din frigider aluatul, il intindem si punem intr-o forma de tarta de diametru 22-24 cm. max. Separat batem albusul spuma cu un varf de sare, apoi adaugam la compozitia de ricotta. Amestecam incet, incet, pana am incorporat bine albusul. Turnam umplutura in forma peste aluat, deasupra punem cateva fasii de aluat ( tinut deoparte), sub forma de grilaj. Este mai bine sa punem albusul spuma in compozitia de ricotta (urda), cand deja am pus aluatul in forma. Asa, nu se lasa albusul incorporat, pana cand facem operatia de intindere a aluatului.... si in final umplutura iese pufoasa.

Punem tarta in cuptorul incalzit, la foc potrivit, circa 40 minute sau cand vedem ca a devenit putin rumena.
Cand este calduta, deasupra punem glazura de ciocolata sau daca nu, se poate presara doar zahar pudra vanilat.

Daca aveti o forma de tarta, putin mai mare(circa 26-28cm diam. ), se poate face oricum, aluatul este suficient.... nu este necesar sa formati grilajul deasupra. Folositi la umplutura 400gr. urda si putin zahar in plus, dupa gust.

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta frageda cu mere

Un aluat delicios, o umplutura minunat de aromata si un gust de senzatie...ca sa nu mai vorbim de parfumul de mere coapte...

Placinta frageda cu mere
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.