Tarta cu Prune

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o bucata aluat foietaj
  • 600 gr prune proaspete sau din compot (eu am avut congelate)
  • 120 gr zahar
  • 3 linguri zahar pentru prune daca acestea sunt proaspete
  • 4 oua
  • 300 gr smantana 12 % grasime

Mod de preparare

O tava de tarta de 28 cm se tapeteaza cu foaie de copt, dupa care se pune aluatul. Acesta se intinde cu grija in tava de tarta, in asa fel in cat se imbraca foarte bine si peretii tavii. Dupa ce se aseaza aluatul se inteapa uniform cu o furculita.

Prunele se taie pe jumatate si se aseaza uniform in tava. Eu am avut prune congelate. Eu am congelat prunele intr-un sirop dulce (apa cu zahar), de aceea nu am mai adaugat zahar la prune. Daca adaugati prune proaspete acestea se curata si se amesteca cu zaharul, astfel prunele vor sta asa aproximativ 30 de minute pana ce zaharul se topeste.

Ouale se amesteca cu zaharul si cu smantana bine, pana ce zaharul se topeste si compozitia se omogenizeaza bine. Compozitia obtinuta se adauga peste prune. Tarta se pune in coptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce compozitia cremoasa se intareste si devine ca o budinca.

Cand tarta este gata se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca dupa care pune la frigider.
Se serveste dupa aproximativ o ora, taiata feliute potrivite.
Aceasta tarta se pregateste foarte repede si este foarte delicioasa.
Pofta buna!!!

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri aperitiv, cu crema de branza

In week-endul trecut am participat la picnicul bucatarasilor, desfasurat in parcul Lumea copiilor si unde ne-au facut o...

Rulouri aperitiv, cu crema de branza
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.