Se pune intr-un castron faina, untul cubulete (scos din frigider cu 1/2 h inainte de a prepara), oul si un varf de sare. Se amesteca rapid cu mana pana devine totul o coca destul de tare.
Coca se pune in frigider timp de o jumatate de ora maxim. Intre timp, se freaca cu mixerul oul si galbenusul impreuna cu zaharul pana devine o crema, apoi se adauga faina, coaja de lamaie rasa si vanilia.
In sfarsit se adauga laptele, putin cate putin.
Merele se curata de coaje si se taie felii subtiri. Se scoate coca din frigider, se intinde in forma de tarta (24-26 cm.) unsa cu unt si tapetata cu faina. Aceasta operatie se face cu mana direct in forma, captusind si marginea (bordul) in sus. Se aseaza feliile de mere in sir, una dupa alta, asa ca in poza.
Deasupra se toarna compozitia de lapte, oua, faina si zahar. Se presara putin zahar deasupra si se da la cuptorul deja incalzit.
Se coace la o temperatura de 180°,timp de 40-45 minute, la pozitia din mijloc a cuptorului.
Se serveste calduta sau rece.
Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti