Tarta cu mere

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Crumble:
  • 1 canita de faina de grau, cam 100 gr
  • 1 cub de unt,70-80 gr
  • 1 lingura cu zahar
  • Insiropat merele:
  • 2 plicuri ceai de fructe de padure
  • 2 plicuri ceai de macese
  • 1 plic ceai echinaceea
  • 1 lingura miere de rapita
  • 1 lamaie congelata si apoi rasa pe razatoare
  • 2 bucati scortisoara
  • Caramelul de mere:
  • 2 mere
  • 2 linguri de zahar
  • 1 cub unt,50 gr
  • Pentru ornat:
  • smantana sau iaurt gras

Mod de preparare

Mod de preparare pentru crumble:
Se pune faina, zaharul, untul si se framanta usor cu mana sa iasa cocoloase, untul trebuie sa fie rece din frigider, dupa care se pun pe hartie de copt si se coc la foc potrivit, pret de 15-20 minute, trebuie supravegheat sa nu se arda.


Mod de preparare pentru sirop:
Se pune apa la fiert si, cand da in clocot, se pun plicurile de ceai, scortisoara si se opreste focul, se adauga apoi lamaia rasa, mierea de rapita si merele felii si se lasa pana cand siropul se raceste.


Mod de preparare pentru caramel:
Se pune intr-o tigaie, zaharul cu untul si se caramelizeaza la foc mic, cand untul dispare, se scot merele din sirop, se pun peste caramel si se fierb la foc mic, intorcand merele, cand pe o parte, cand pe alta. Cand merele isi schimba culoarea si caramelul se ingroasa putin, se opreste focul se pune peste crumble. Se orneaza cu o lingura de smantana sau iaurt gras.
Din aceasta compozitie, ies doua portii de tarta reinventata cu un gust minunat. Sa aveti pofta, dragilor!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.