Sushi din Clatite de Ciocolata cu Visine

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • -125g faina
  • -2 oua
  • -250 ml lapte
  • -3 linguri cocao
  • -1 lingura ulei
  • Pentru budinca de orez:
  • -100 g orez cu bob rotund
  • -300 ml lapte
  • -1 pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar praf vanilat
  • -40 g zahar
  • -1 praf de sare
  • Pentru umplutura cu visine:
  • -1/2 cana dulceata de visine (fruct si zeama)
  • -1 lingura amidon
  • -100 ml sirop de visine
  • gros
  • Altele:
  • -ulei pentru prajit
  • -miere pentru lipit clatita

Mod de preparare

Pentru clatite:
Cerneti intr-un castron faina si cacao. Adaugati ouale, uleiul si treptat, amestecand energic, cate putin lapte pentru a evita formarea de cocoloase. Bateti bine pana ce amestecul devine neted si omogen. Trebuie sa obtineti un aluat lichid, dar mai gros si usor cleios. Daca este prea gros, mai adaugati cateva linguri de lapte.

Daca este prea subtire, mai adaugati faina.
Dati deoparte, la temperatura camerei pentru cel putin 1 ora.
Ungeti o tigaie (de preferinta teflonata) cu putin ulei. Turnati un polonic mediu de aluat si intindeti-l, fie cu dosul polonicului, fie prin rotirea tigaii. Coaceti clatitele pe ambele parti. Transferati pe o farfurie.

Pentru budinca de orez:
Spalati foarte bine orezul in mai multe ape reci. Scurgeti si rasfirati boabele pe un servet pana se zvanta bine, intorcandu-l din cand in cand (aproximativ 30 min). In felul acesta, pregatiti orezul sa absoarba lichidul.

Fierbeti orezul fix 3 min in apa clocotita cu un praf de sare, la foc mediu spre mic, intr-un vas acoperit. Scurgeti bine. Transferati-l in vasul cu lapte clocotind in care ati dizolvat zaharul si zaharul vanilat (sau ati pus semintele de la pastaia de vanilie). Pentru fierberea orezului folositi o oala cu un capac care inchide bine. Dupa ce incepe sa fiarba puneti capacul, reduceti focul intre minim si mediu si lasati sa fiarba 10 min.

Este foarte important sa nu ridicati capacul pentru a obtine un orez care sa se prelucreze bine. Dupa 10 min. Inchideti focul, luati capacul, afanati orezul cu o furculita, acoperiti vasul cu un servet umed si lasati sa se raceasca.

Pentru umplutura cu visine:
Puneti la fiert dulceata de visine. Dizolvati amidonul in siropul rece si adaugati in vasul cu dulceata. Fierbeti la foc mic, amestecand continuu pana ce se ingroasa. Dati deoparte si lasati la racit.

Daca aveti planseta (covoras) de bambus pentru sushi puteti sa o folositi; daca nu aveti, puteti sa o inlocuiti cu hartie de copt. Deasemenea, puteti sa taiati marginile de la clatita, astfel incat sa formati un patrat sau sa o lasati rotunda.

Asezati peste foaia de clatita un strat din budinca de orez cat sa acopere ¾ din suprafata.
Puneti umplutura cu visine la mijlocul stratului de orez.
Pensulati cu miere partea de clatita neacoperita de orez ca sa se lipeasca mai bine la rulare.

Rulati incepand dinspre partea cu umplutura, strans, cu ajutorul covorasului sau a hartiei de copt, sub forma de rulou. Dati la rece pentru cel putin 1 ora.

Taiati fiecare clatita in 6 buc si serviti sushi simplu sau stropit cu miere ori cu un mot de frisca si presarat cu ciocolata rasa.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de prune cu menta

Torturile rapide cu blat de biscuiti se potrivesc cel mai bine temperaturilor de afara in opinia mea,daca mai tinem cont si...

Tort de prune cu menta
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj