Sufle de Portocala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • portocale - 3 buc de marime medie
  • faina - 2 linguri
  • zahar - 1/2 cana
  • suc de portocala - 50-60 ml
  • oua - 3 buc

Mod de preparare

Portocalele le-am taiat in partea de jos in asa fel incit sa stea drepte ... partea de sus am practicat un capac cam la o treime de virf .... am scobit portocala lasind doar coaja (cu grija). Am separat albusurile de galbenusuri. Jumatate din cantitatea de zahar am amestecat-o cu galbenusurile, faina, si sucul de portocala, cealalta jumatate de cantitate de zahar am amestecat-o cu albusurile.

Am amestecat cam 10 minute in bain marie pina s-a ingrosat compozitia (atit cea cu galbenusuri cit si cea cu albusuri ...). Am dat la o parte compozitia cu galbenusuri, amestecind continuu inca vreo 10 minute .... am turnat 1/3 din compozitia cu albusuri peste cea cu galbenusuri incorporind-o incet, apoi am continuat pina la omogenizarea intregii cantitati.

Am umplut cu aceasta compozitie cele trei portocale si le-am bagat in cuptorul incins in prealabil pe o hirtie de copt.

Le-am lasat pina s-au facut cum le vedeti in imagine .....


Pont: grija mare la compozitia cu compozitia cu albusuri ... se poate "taia"

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...