Strudel cu Mere si Nuci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
  • 100 ml apa
  • 1 ou
  • Umplutura
  • 600 gr mere de placinta
  • 100 gr miez de nuca macinat
  • 100 gr pesmet
  • 1/4 lingurita scortisoara praf
  • 3 linguri stafide
  • 3 linguri de zahar
  • 50 gr unt topit pentru uns aluatul

Mod de preparare

Framintati faina cu oul, uleiul si sarea adaugind putin cite putina apa (cit e nevoie) pina cind obtineti un aluat moale si elastic.
Lasati sa se odihneasca aluatul uns cu ulei si acoperit.
Intre timp pregatiti umplutura.

Amestecati merele taiate cuburi foarte mici cu stafidele si zaharul.
Aluatul il intindeti cu ajutorul sucitorului, presarati peste pesmetul amestecat cu scortisoara, peste el presarati nucile si peste nuci umplutura de mere, stafide si zahar si rulati.

Asezati strudelul in tava cu hirtie de copt si ungeti cu unt topit.
Coaceti in cuptorul gata incalzit la 190°c pina cind devine auriu.
Serviti strudelul caldut cu inghetata sau rece cu crema sau frisca batuta sau chiar numai presarat cu zahar pudra


Aluatul este extrem de fraged.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...