Strudel cu Mere si Nuci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
  • 100 ml apa
  • 1 ou
  • Umplutura
  • 600 gr mere de placinta
  • 100 gr miez de nuca macinat
  • 100 gr pesmet
  • 1/4 lingurita scortisoara praf
  • 3 linguri stafide
  • 3 linguri de zahar
  • 50 gr unt topit pentru uns aluatul

Mod de preparare

Framintati faina cu oul, uleiul si sarea adaugind putin cite putina apa (cit e nevoie) pina cind obtineti un aluat moale si elastic.
Lasati sa se odihneasca aluatul uns cu ulei si acoperit.
Intre timp pregatiti umplutura.

Amestecati merele taiate cuburi foarte mici cu stafidele si zaharul.
Aluatul il intindeti cu ajutorul sucitorului, presarati peste pesmetul amestecat cu scortisoara, peste el presarati nucile si peste nuci umplutura de mere, stafide si zahar si rulati.

Asezati strudelul in tava cu hirtie de copt si ungeti cu unt topit.
Coaceti in cuptorul gata incalzit la 190°c pina cind devine auriu.
Serviti strudelul caldut cu inghetata sau rece cu crema sau frisca batuta sau chiar numai presarat cu zahar pudra


Aluatul este extrem de fraged.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti