Se pregateste umplutura:
Visinele scurse bine se amesteca cu 2 linguri de zahar si 2 de pesmet.
Branza de vaca se mixeaza cu ouale, 3 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust), grisul (in functie de consistenta branzei, sa nu fie prea moale si zaharul vanilat. In bolul in care s-a pregatit se imparte compozitia in 4.
Pt. fiecare rulou ai nevoie de cate 3 foi de placinta. Se unge prima foaie, se pune a doua, se unge, se suprapune ultima, care se unge si ea. Pe margine se presara 2 linguri de pesmet. . Se pune 1/4 din cantitatea de branza. Peste ea se pune 1/4 din vivine. Se ruleaza si se pune in tava. Eu am taiat fiecare rulou in doua, caci era mai lung decat tava (le-am rulat pe lung).
Se repeta operatia cu celelalte 4. Inainte de a le pune la copt se ung cu ulei. Se coc la 180 gr cca 40 min. (pana se rumenesc usor deasupra)
Se pudreaza cu zahar.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute