Strudel cu Branza si Visine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pachet de foi de placinta
  • -600g visine fara samburi (cantitate rezultata de la 1 kg cu samburi)
  • -700g branza de vaca
  • -4 oua
  • -5 linguri de zahar
  • -10 linguri pesme
  • -4-5 linguri de gris
  • -1 plic zahar vanilat
  • -ulei pt uns foile

Mod de preparare

Se pregateste umplutura:
Visinele scurse bine se amesteca cu 2 linguri de zahar si 2 de pesmet.

Branza de vaca se mixeaza cu ouale, 3 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust), grisul (in functie de consistenta branzei, sa nu fie prea moale si zaharul vanilat. In bolul in care s-a pregatit se imparte compozitia in 4.

Pt. fiecare rulou ai nevoie de cate 3 foi de placinta. Se unge prima foaie, se pune a doua, se unge, se suprapune ultima, care se unge si ea. Pe margine se presara 2 linguri de pesmet. . Se pune 1/4 din cantitatea de branza. Peste ea se pune 1/4 din vivine. Se ruleaza si se pune in tava. Eu am taiat fiecare rulou in doua, caci era mai lung decat tava (le-am rulat pe lung).

Se repeta operatia cu celelalte 4. Inainte de a le pune la copt se ung cu ulei. Se coc la 180 gr cca 40 min. (pana se rumenesc usor deasupra)

Se pudreaza cu zahar.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.