Sorbetto de Mere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 mere golden
  • 4 linguri cu virf cu zahar
  • 300 ml apa

Mod de preparare

1. se spala merele, se taie in 4, se curata de casuta simburilor si se taie fiecare sfert de mar in 2-3 bucati.

2. se aseaza in cratita si peste ele se pun zaharul si apa

3. se fierb 5-10 minute cit sa intre furculita in mar cu usurinta, dar sa nu le fleoscaiti prea tare ca sa nu piarda aroma de mar

4. se lasa sa se raceasca cit mai mult

5. se mixeaza fructe + lichid pina obtinem un piure destul de fin (mai ales ca am pus merele cu coaja, dupa mine aroma sta in coaja, deci eu o curat ff rar...)

6. se pune a congelator in cutia de plastic cu capac sau in alt ambalaj...

7. cind va fi congelat, dar nu ff tare, se mixeaza iar si vom obtine o crema spumoasa, se serveste asa...
Congelat, lasat putin la dezghetat si apoi mixat cu mixerul vertical, se vede clar cum se albeste si devine spumos... iar la gust si consistenta e identic cu un sorbetto cumparat (facut in masina de inghetata).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvisuri cu cremwusti de pui facute la sandvismaker

Am vrut sa ma joc putin cu sandvismakerul. A iesit ceva abur, dar n-am patit nimic pana la urma :D

Sandvisuri cu cremwusti de pui facute la sandvismaker
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj