Sorbetto de Mere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 mere golden
  • 4 linguri cu virf cu zahar
  • 300 ml apa

Mod de preparare

1. se spala merele, se taie in 4, se curata de casuta simburilor si se taie fiecare sfert de mar in 2-3 bucati.

2. se aseaza in cratita si peste ele se pun zaharul si apa

3. se fierb 5-10 minute cit sa intre furculita in mar cu usurinta, dar sa nu le fleoscaiti prea tare ca sa nu piarda aroma de mar

4. se lasa sa se raceasca cit mai mult

5. se mixeaza fructe + lichid pina obtinem un piure destul de fin (mai ales ca am pus merele cu coaja, dupa mine aroma sta in coaja, deci eu o curat ff rar...)

6. se pune a congelator in cutia de plastic cu capac sau in alt ambalaj...

7. cind va fi congelat, dar nu ff tare, se mixeaza iar si vom obtine o crema spumoasa, se serveste asa...
Congelat, lasat putin la dezghetat si apoi mixat cu mixerul vertical, se vede clar cum se albeste si devine spumos... iar la gust si consistenta e identic cu un sorbetto cumparat (facut in masina de inghetata).

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.