Shortcake cu Frisca, Mascarpone si Capsune

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 285 g faina de grau alba
  • 3 1/2 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 linguri zahar nerafinat
  • 75 g unt nesarat (82%) taiat bucati mici
  • 1 ou ecologic
  • 160 ml lapte integral
  • Pentru umplutura:
  • 500 g capsune
  • 100 g zahar demerara
  • 2 boabe enibahar macinate
  • un praf mic de nucsoara rasa fin
  • 50 g struguri de masa dulci taiati felii
  • 100 g mascarpone
  • 2 linguri de miere
  • 350 ml smantana pentru frisca neindulcita (sa nu fie vegetala)
  • 1 lingura extract de vanilie

Mod de preparare

Spalati capsunele, uscati-le apoi taiati-le felii. Intr-un bol puneti acestea cu zahar, enibahar si nucsoara. Amestecati bine apoi lasati deoparte. Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Ungei o tava rotunda standard cu unt si tapetati cu putina faina.

Intr-un bol cu telul amestecati faina, sarea, praful de copt apoi transferati intr-un blender. Adaugati untul si pulsati aproximativ 15 secunde pana cand acesta este bine incorporat. Transferati amestecul inapoi in bol si faceti loc in mijloc. Puneti oul si bateti usor.

Turnati laptele peste acesta si cu o furcurita incorporati faina in lichide pana obtineti un aluat lipicios. Transferati acesta in tava si formati un cerc cu diametrul intre 23-25 cm. Coaceti pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata, aproximativ 15 minute - max 20. Lasati blatul sa se raceasca pe un gratar de racire.

Intr-un bol amestecati crema mascarpone cu miere si lasati deoparte. In al bol bateti frisca apoi incorporati extractul de vanilie. Puneti frisca si mascarpone in frigider pana cand blatul s-a racit.
Taiati blatul in jumatate.

Strecurati capsunele de sucul lasat cu zahar. Siropati cu acest lichid jumatatea inferioara a blatului taiat. Aranjati 1/2 din capsune, feliile de struguri apoi intindeti jumatate din frisca. Pe cealalta jumatate a blatului pe suprafata taiata ungeti cu mascarpone.

Cu grija asezati-o peste cealalta. Intindeti deasupra restul de frisca si aranjati bucatile de capsune ramase. Serviti imediat sau refirigerati.
Acesta este preferatul meu tort cu fructe. Imi place foarte mult si intodeauna am impresionat invitatii cu acest dulce. Are un aspect rustic dar este delicios.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.