Shortbread Cookies

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cups de faina (280-290 gr)
  • praf de sare
  • 226 gr unt la temperatura camerei
  • 1/2 cup zahar (100 gr)
  • 1 lingurita de extract pur de vanilie

Mod de preparare

Se pregateste o tava cu hartie de copt. Se amesteca impreuna faina si sarea.

Intr-un vas se amesteca untul cu ajutorul mixerului pana devine spumos, dupa care se adauga zaharul si se continua baterea, adunandu-se de pe peretii vasului cu o spatula, daca este nevoie. Se adauga vanilia si se omogenizeaza.

Apoi se adauga faina, se amesteca bine pana se formeaza aluatul vartos.

Se imparte aluatul in doua discuri, se inveleste in folie alimentara si pastrezi la frigider pentru o ora.

Se preincalzeste cuptorul la temperatura mica (325 F / 160C). Se scoate un disc de aluat din frigider si se intinde in forma rotunda sau dreptunghiulara. Daca este rotunda se taie in triunghiuri, daca este dreptunghiular se taie in fasii dreptunghiulare.

Aluatul se va intinde intre doua folii alimentare.

Se pun biscuitii pe tava si se coc circa 10 minute. Ei trebuie sa aibe o culoare alba. In momentul indepartarii din cuptor ei sant moi, dar se vor intari rapid, pe masura ce se racesc.

Se pot pastra la temperatura camerei pana la o luna.

Reci se pot trage in ciocolata pentru o prezentare mai festiva.

Nota: sa nu coaceti prea mult. Eu am copt cu doua minute mai mult si s-au cam aramit si nu trebuie sa arate asa.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...