Schokomousse cu Stafide

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 50 g stafide
  • 6 linguri de rom
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura coniac
  • 1 ceasca expresso
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 50 g zahar
  • 125 g frisca batuta

Mod de preparare

Stafidele se inmoaie in rom, impreuna cu ciocolata, coniacul si cafeaua se topesc in bainmarin la foc moale. Galbenusurile, zaharul vanilat si zaharul se freaca spuma si se adauga la amestecul cu stafide. Se lasa la racit. Se adauga frisca si albusurile batute spuma. Se fune intr-o forma pe care am tapetat-o cu folie.

Se lasa cel putin 4 ore in congelator. Cind se serveste se scoate cu 45 de minute inainte din congelator.
Se decoreaza dupa preferinte cu frisca sau fructe.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.