Se amesteca merele curatate de coaja si taiate cubulete cu zaharul, scortisoara si amidonul si se coc la foc mediu pentru 10 min intr-o cratita, dupa care se lasa la racit.
Inte timp se pregatestae aluatul amestecand faina cu zaharul, untul taiat bucati, ouale, praful de copt, zaharul vanilat si sarea pana devine un aluat nisipos.
Se pune hartie de copt intr-o tava de 26 cm. si se adauga jumatate de aluat presand usor cu mana se pune umplutura avand grija sa lasam 1 cm de pe margine fara umplutura si la urma cealalta jumatate de aluat presand usor pe margini.
Se coace la 180 ° pentru 40 min.
Inainte de servire se lasa bine la racit
Este delicioasa si usor de facut.
Maine pe 17 septembrie e ziua ''fetei mele'' Bianca, ca am o fiica, o zuza ca si mine, de parca am facut-o eu....Bianca este...
Desert tort BiancaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj