Sbriciolata Al Cacao Con Ricotta E Cioccolato

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 370 g faina
  • - 30 g cacao amara
  • - 150 g zahar
  • - 100 g unt rece
  • - 2 oua
  • - 1 zahar vanilat
  • - 8 g praf de copt
  • - 1 praf de sare
  • - 400 g ricotta
  • - 100 g zahar pudra
  • - 80 g ciocolata amara
  • -1 ou
  • - coaja de portocala sau alta aroma dupa placere

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron faina, cacaua, vanilia si praful de copt.
Dupa care se adauga zaharul, ouale si untul rece bucati.

Se face un aluat nisipos.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 180°.

Si se pregateste crema, amestecand ricotta cu zaharul, oul, coaja de portocala sau aroma preferata si la urma ciocolata bucati.

Se tapeteaza fundul unei forme de tort de 26 cm cu hartie de copt.

Se pune jumatate din aluat si se preseaza usor cu mana, se adauga umplutura avand grija sa lasam 1 cm liber pe margine si se adauga restul de aluat presand usor cu mana pe margine.

Se da la cuptor la 180° pentru 30 min.

Se lasa la racit complet dupa care se poate taia.

Se poate pudra cu zahar pudra.

Se pastreaza in frigider.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta Raffaello

Ceea ce face prajitura sa fie o tarta este forma in care este coapta. Am primit-o de la o prietena si-mi e draga de mor forma...

Desert tarta Raffaello
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj