Se amesteca intr-un castron faina, cacaua, vanilia si praful de copt.
Dupa care se adauga zaharul, ouale si untul rece bucati.
Se face un aluat nisipos.
Intre timp se incalzeste cuptorul la 180°.
Si se pregateste crema, amestecand ricotta cu zaharul, oul, coaja de portocala sau aroma preferata si la urma ciocolata bucati.
Se tapeteaza fundul unei forme de tort de 26 cm cu hartie de copt.
Se pune jumatate din aluat si se preseaza usor cu mana, se adauga umplutura avand grija sa lasam 1 cm liber pe margine si se adauga restul de aluat presand usor cu mana pe margine.
Se da la cuptor la 180° pentru 30 min.
Se lasa la racit complet dupa care se poate taia.
Se poate pudra cu zahar pudra.
Se pastreaza in frigider.
Ceea ce face prajitura sa fie o tarta este forma in care este coapta. Am primit-o de la o prietena si-mi e draga de mor forma...
Desert tarta RaffaelloEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj