Savarine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ingrediente:
  • -250 gr faina
  • -2 oua
  • -150 ml lapte cald
  • -30 ml ulei
  • -1 lingura zahar
  • -un praf de sare si 1 drojdie uscata (max 7 gr )
  • Pentru sirop:
  • -400 ml apa
  • -150 gr zahar
  • -1 esenta rom
  • Pentru decor: 500 ml frisca

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul, uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut dizolvam drojdia. Le amestecam impreuna si apoi adaugam treptat faina. Lasam sa dospeasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. Din compozitie putem cu lingura in formele de savarine (eu am folosit formele mai mari pentru cosulete) doar trei sferturi din forma dospita si mai lasam cam 15-20 minute la dospit. Apoi le coacem la foc potrivit 30-35 minute pana capata o culoare maronie. Intre timp punem apa cu zaharul la fiert 2-3 minute sa dea in clocote il lasam la racit si apoi adaugam esenta de rom. Frisca o batem tare cu mixerul 2-3 minute.
Dupa ce s-au copt le scoatem din forme le intoarcem le taiem un capacel dar nu de tot apoi le scufundam in sirop pe fiecare in parte si le asezam pe o tava. Umplem savarinele cu frisca cu ajutorul unui pos si le ornam cu gem de capsuni (dupa preferinte).

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Evantai din carne de porc cu legume

Parteneri
Bucataras.RO

Briose cu cartofi, porumb si tofu

Briose cu cartofi, porumb si tofu
Culinar.RO

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca
Gustos.RO

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa

Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa