Savarine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ingrediente:
  • -250 gr faina
  • -2 oua
  • -150 ml lapte cald
  • -30 ml ulei
  • -1 lingura zahar
  • -un praf de sare si 1 drojdie uscata (max 7 gr )
  • Pentru sirop:
  • -400 ml apa
  • -150 gr zahar
  • -1 esenta rom
  • Pentru decor: 500 ml frisca

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul, uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut dizolvam drojdia. Le amestecam impreuna si apoi adaugam treptat faina. Lasam sa dospeasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. Din compozitie putem cu lingura in formele de savarine (eu am folosit formele mai mari pentru cosulete) doar trei sferturi din forma dospita si mai lasam cam 15-20 minute la dospit. Apoi le coacem la foc potrivit 30-35 minute pana capata o culoare maronie. Intre timp punem apa cu zaharul la fiert 2-3 minute sa dea in clocote il lasam la racit si apoi adaugam esenta de rom. Frisca o batem tare cu mixerul 2-3 minute.
Dupa ce s-au copt le scoatem din forme le intoarcem le taiem un capacel dar nu de tot apoi le scufundam in sirop pe fiecare in parte si le asezam pe o tava. Umplem savarinele cu frisca cu ajutorul unui pos si le ornam cu gem de capsuni (dupa preferinte).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cu legume si branza

Simplu si gustos....

Aperitiv cu legume si branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj