Sarlota de Mandarine si Kiwi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -400 gr mandarine
  • -200 gr kiwi
  • -100 gr banane
  • -200 gr zahar pudra
  • -1 lamaie
  • -30 gr gelatina

Mod de preparare

PASUL 1:
-gelatina se pune la inmuiat in apa rece cca 15 min, apoi se dizolva in apa calduta impreuna cu zaharul, intr-ul alt vas.
PASUL 2:
-lamaia si jumatate din cantitatea de mandarine se storc bine de zeama, apoi se amesteca cu siropul de zahar si gelatina, dupa care se strecoara totul printr-un tifon.
PASUL 3:
-restul de fructe se feliaza; peretii si fundul unei forme de parjitura se ung cu sirop, apoi forma se tine 10 minute la frigider.
PASUL 4:
-forma se tapeteaza cu felii de fructe, se toarna restul de sirop si se introduce la frigider cca 6 ore.
PASUL 5:
-dupa ce sarlota s-a inchegat, se rastoarna din forma pe un platou, se garniseste dupa preferinta cu felii de fructe si frisca si se serveste imediat.

POFTA BUNA!
SFAT: pentru ca sarlota sa nu se rupa in momentul rasturnarii, forma trebuie inmuiata pentru 30 de secunde in apa calda, pentru ca aceasta sa se dezlipeasca de vas.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.