Sarlota de Mandarine si Kiwi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -400 gr mandarine
  • -200 gr kiwi
  • -100 gr banane
  • -200 gr zahar pudra
  • -1 lamaie
  • -30 gr gelatina

Mod de preparare

PASUL 1:
-gelatina se pune la inmuiat in apa rece cca 15 min, apoi se dizolva in apa calduta impreuna cu zaharul, intr-ul alt vas.
PASUL 2:
-lamaia si jumatate din cantitatea de mandarine se storc bine de zeama, apoi se amesteca cu siropul de zahar si gelatina, dupa care se strecoara totul printr-un tifon.
PASUL 3:
-restul de fructe se feliaza; peretii si fundul unei forme de parjitura se ung cu sirop, apoi forma se tine 10 minute la frigider.
PASUL 4:
-forma se tapeteaza cu felii de fructe, se toarna restul de sirop si se introduce la frigider cca 6 ore.
PASUL 5:
-dupa ce sarlota s-a inchegat, se rastoarna din forma pe un platou, se garniseste dupa preferinta cu felii de fructe si frisca si se serveste imediat.

POFTA BUNA!
SFAT: pentru ca sarlota sa nu se rupa in momentul rasturnarii, forma trebuie inmuiata pentru 30 de secunde in apa calda, pentru ca aceasta sa se dezlipeasca de vas.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.