Blatul:
Se face un blat din ingredientele respective care se coace la foc mic cca 45 min. Se lasa blatul in tava sa se raceasca, toata operatia se face in tava. Dupa care se pune siropul, crema si frisca deasupra, eu am ras si ciocolata. Se lasa cateva ore la frigider dupa care se taie dupa cum doriti.
Crema:
Se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar, pana ce devine ca o crema dupa care se adauga putin lapte caldut, se amesteca cu telul, se pune si faina, iar apoi restul de lapte, se mai bate bine si se pune pe foc. Pe foc se amesteca cu o lingura de lemn pana ce se ingroasa, crema este gata cand se vede fundul vasului atunci cand mestecam.
Se lasa la racit dupa care se introduc albusurile batute spuma cu restul de zahar si zaharul vanilinat.
Aceasta reteta este foarte simpla si rapida. O am de la o prietena care a decedat la 38 ani de cancer"odihnesca-se in pace". Prajitura pe care am facut-o eu acum este putin modificata de cea originala,
pt ca asa imi place mie sa pun cam ce am la indemana.
La reteta originala se face acelasi blat, se insiropeaza cu sirop din zahar si apa, crema de lamaie, frisca si deasupra nuca de cocos.
Va garantez ca ambele retete sunt foarte bune.
By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti