Salam de biscuiţi reţetă cu Ciocolată și Castane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Salam de biscuiţi reţetă
  • 200 gr de biscuiti (petit beurre, populari sau ce va place)
  • 100 gr castane fierte
  • 4-5 linguri miez de nuca strivit (nu pudra)
  • 3 linguri cu stafide
  • 3 linguri zahar tos
  • 3 linguri cu virf cacao pudra (amara, neindulcita)
  • 100-150 gr unt
  • rom sau esenta de rom
  • doar daca este nevoie putin lapte sau suc de portocale
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

Incepem prin pregatirea castanelor eu am folosit castane fierte puse in punga in vid, le-am pregatit dupa indicatiile de pe cutie si apoi am facut "din ochi" un sirop din apa si zahar in care am pus sa mai fiarba la foc foarte mic castanele (deja fierte, deci nu trebuie fierte mult in cazul asta), doar cit sa prinda un pic de gust dulce.

Daca aveti alte castane, proaspete le puteti fierbe in sirop de la inceput sau puteti folosi castane cumparate deja asa glasate (marron glacee de ex).

Am rupt bucati nu foarte mici biscuitii si i-am pus intr-un castron, peste ei am varsat cacaua pudra, stafidele, nucile si castanele.

Intr-un ibric am topit untul si in el am varsat zaharul, apoi am amestecat pina cind acesta s-a topit cit de cit. Am varsat untul indulcit in castron peste celelalte ingrediente. Am adaugat romul (eu esenta de rom) si am amestecat. In functie de biscuitii folositi de voi si de cum arata compozitia, daca puteti sau nu sa ii dati o forma adaugati sau nu lapte sau suc de portocale cu o lingura si amestecati bine.

Am rasturnat compozitia care nu este chiar moale curgatoare intr-o punga pentru congelator, i-am dat forma ca de salam (puteti insa sa puneti totul pe o foaie de plastic sau pe hirtie si sa dati forma de salam, apoi sa rulati si sa legati bine). Mie mi-a fost mai usor cu punga. Am dat o forma cilindrica si am pus punga in cogelator.

Dupa vreo 15 minute am verificat si era deja intarit, puteti sa il lasati in frigider mai mult timp..

Am scos salamul din punga de plastic (pe care am taiat-o ca sa il pot extrage). l-am asezat pe platou si am pudrat cu zahar pudra.

Apoi am taiat felii si l-am servit.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cubulete de carne cu piure de vinete

Multumesc e-retete.ro pt. ... reteta. Am inversat niste operatiuni cum am considerat eu ca e mai eficient si f. putin am...

Cubulete de carne cu piure de vinete
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj