Salam de biscuiti

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 ml bautura orez
  • 100 g zahar
  • 100 g margarina
  • 2 lg pline cu varf cu cacao neagra
  • 50 g nuca
  • 50 g stafide corint
  • 1 plic zahar cu rom
  • 2 lgt esenta de rom
  • 100 g rahat colorat
  • 700 g biscuiti Petit

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune laptele si zaharul. Se transfera oala pe foc si se incalzeste pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul cu rom apoi margarina. Se amesteca pana se topeste margarina. Se ia de pe foc si se adauga cacaoa. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Biscuitii se maruntesc dar se lasa si bucati mai mari.
Rahatul se taie in bucatele mici.
Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom.
Nuca se prajeste usor apoi se taie mai marunt.
Se pun toate aceste ingrediente in amestecul de lapte cu margarina. Se amesteca cu ajutorul unei linguri pentru a se amesteca bine toate ingredientele.
Pe o folie alimentara se pun cateva linguri din amestec si se ruleaza cat mai strans in forma de salam. Se dau la rece pana a doua zi.
Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti