Rulouri cu vanilie si ciocolata

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru rulouri avem nevoie de:
  • 1 pachet aluat pentru foietaj;
  • 1 ou batut bine pentru uns;
  • pentru creme avem nevoie de:
  • 400 ml lapte;
  • 3 linguri faina;
  • 4 linguri zahar;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 150 g unt;
  • 2 galbenusuri;
  • Cateva patratele de ciocolata neagra;
  • Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Rulourile:
Se lasa aluatul la incalzit la temperatura camerei.

Pentru aceste rulori, eu am avut forme speciale de patiserie, insa daca nu aveti, le puteti confectiona din hartie cartonata rulata si capsata si apoi se invelesc in foaie de copt.

Se preincalzeste cuptorul.
Se intinde aluatul pe masa de lucru, se taie fasii subtiri, se ia cate o fasie si se ruleaza pe forma speciala unsa cu putina grasime. Se asaza rulourile intr-o tava, pe foaie sau folie speciala de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute, pana devin aurii.

Crema de vanilie:
Se incazeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara se pun galbenusurile si zaharul impreuna cu semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, se amesteca bine. Se adauga si faina, se toarna incet laptele cald, se amesteca si acum se pun pe foc. Dati focul mic si amestecati bine cu un tel, tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase si pentru a nu se lipi crema. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1 minut si apoi se ia de pe foc. Se adauga untul (puteti adauga acum ce esente doriti) si se amesteca bine.

Pentru crema de ciocolata: se toarna jumatate din crema intr-un castron, se amesteca bine cu putina ciocolata neagra rupta in bucatele.

Se lasa rulourile si cremele la racit, abia apoi se pot umple.
La final, se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta Buna!

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele cu cartofi noi

Azi m-am gandit sa fac niste cartofi noi alaturi de niste chiftelute delicioase de vita. Reteta video pas cu pas o gasesti...

Chiftele cu cartofi noi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj