Rulouri cu Crema de Vanilie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr aluat foietaj,
  • 4 oua,
  • 650 ml lapte,
  • 150 gr faina,
  • 250 gr zahar
  • zahar vanilat,
  • 100 gr zahar pudra

Mod de preparare

Foaia de aluat se intinde cu merdeneaua si se taie in fasii late de 2 cm si lungi de 30 cm. Acestea se ruleaza pe tuburi de metal, se ung cu ou si se pudreaza cu zahar pudra, apoi se coc la foc iute.

Se scot de pe tuburi si se lasa sa se raceasca. Separat se pun la fiert celelalte ingrediente, se amesteca continuu pana ce crema a fiert.

Rulourile se umplu cu crema calduta cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit.

Se dau la rece.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.